25 Ocak 2015 Pazar

Hoş geldin Bebek




Hayata gözlerini yeni açan bir bebek kadar güzel bir şey yoktur yeryüzünde. Onun dünyaya gelişiyle önce ailesinin ve diğer yakınlarının hayatında eskisinden daha renkli bir sayfa açılmış demektir.
Günümüz bebekleri ne kadar da şanslılar değil mi? Daha anne rahmine düştükleri andan itibaren binbir telaşla hazırlıklara başlanır o gelecek diye. Bebek odalarından tutun kıyafetlere oyuncaklardan tutun ateş ölçer-hava nemlendirici cihazlara kadar. Doğum anına kadar süren bu telaşe doğumdan sonra biter mi? Tabii ki de hayır. Annenin ve diğer yakınların bu minik mucize için yaptıkları ve yapmak istedikleri böylece sürüp gider.
Doğumun hemen ardından hem anne hem de dünyaya yeni merhaba diyen bebek için düzenlenen baby shower partileri günümüzde artık çok ilgi çekmekte. Birbirinden renkli konseptlerle hazırlanabilen ve sınırsız hayal gücüne dayanan bu etkinliklere akrabalar arkadaşlar ve komşular katılabilmekte. Gelen konukların türlü hediyelerle katıldığı bu partiye uzak akraba ya da yakınlar çiçek gönder ya da çikolata gönder gibi seçenekleri bulunan sitelerden yapacakları alışverişlerle de katılabilmekteler.
Yeni anne için eşsiz bir deneyim olan doğum sonrası yorgunluğun da bir nevi atıldığı bu partilerde çeşitli süslemeler, aperatif yiyecekler, meşrubatlar, bebek şekerleri, pek çok çeşit süslemeler ve çiçek hayvan figürlü çok çeşitli objeler yer alır. Anne ve bebeğin birlikte katıldıkları bu ilk parti herkes için unutulmaz anlara tanıklık eder ve yıllarca hafızalardan çıkmaz. Her sene yeniden düzenlenecek olan doğum günü partilerinin bir habercisi niteliğinde durur hafızalarda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder